Ihanaa suklaata

Mmm! Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään. Suklaiset leivonnaiset tuovat piristystä ja hieman ylellisyyttä arkeen. Ne sopivat hyvin myös maukkaan aterian päätteeksi.


Sacherkakku

Sacherkakku

12 annosta
Ainekset

Aprikoosihilloke
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioituna
4 dl vettä
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Kakkupohjaan
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 annos aprikoosihilloketta

Kuorrutus
¾ dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
20 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata

Koristeluun
1 rs syötäviä kukkia
tai
50 g tummaa suklaata

Tarjoiluun
3 dl kuohukermaa
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Laita aprikoosit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja rikkoutuvat hiukan. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halutessasi voit soseuttaa hillokkeen.

Voitele tasapohjainen, ø 23 cm:n vuoka.

Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rasva, sokeri, siirappi ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja siivilöidyt, keskenään sekoitut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 170 asteessa noin 55 minuuttia. Voit peittää pinnan paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja levitä puolet aprikoosihillokkeesta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä lopputäyte. Aseta pohjalevy vuokaan leikkauspinta alaspäin.  Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kumoa kakku leivinpaperin tai ritilän päälle. Poista kelmu. 

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rasva sekä suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää, tarvittaessa voit hiukan lämmittää seosta sekoitellen, kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Siisti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita kakku jääkaappiin kuvulla suojattuna ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Peitä kakun pinta kukkasin tai viimeistele se sulatetusta suklaasta pursotetuin kirjaimin.

Tarjoa sacherkakku Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

Vinkki!
Kostuta kakku reilulla desillä appelsiinitäysmehua tai sokerilla ja konjakilla maustettua kahvijuomaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Muscovadocookies

Muscovadocookies

30 kpl 30 minuuttia
Kaurakeksit suklaarouheella, auringonkukansiemenillä ja rusinoilla
Ainekset

220 g huoneenlämpoistä voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
8 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
150 g rouhittua suklaata


Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää muscovadosiirappi ja sekoita hyvin.

Lisää kananmuna sekä vehnäjauhot, kaneli, vaniljasokeri ja sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lisää kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, rusinat ja suklaarouhe. Sekoita hyvin.

Ota taikinasta isoja nokareita kahdella lusikalla leivinpaperoidulle pellille. Paista keksejä noin 12–14 minuuttia 175 asteessa. Ne saavat olla hiukan pehmeitä uunista pois otettaessa. Anna keksien olla pellillä hetken aikaa, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kanelibrowniet

Kanelibrowniet

12 palaa 45 minuuttia + 12 tuntia
Suklaisessa brownietaikinassa on maapähkinävoita ja kanelisokeria.
Ainekset

150 g tummaa suklaata
100 g voita
4 rkl maapähkinävoita
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Talous- tai Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Pinnalle

2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
tilkka vettä


Paloittele suklaa ja voi. Sulata ainekset mikroaaltouunissa tai vesihaudekattilassa. Lisää maapähkinävoi. Anna jäähtyä.

Sekoita kanelisokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos varovasti käännellen munavaahtoon. Lisää jauhoseos ja sekoita tasainen taikina. Kaada taikina kulmikkaaseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna jäähtyä. Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Sekoita kaakaotomusokeri vesitilkkaan ja korista pinta seoksella. Leikkaa neliöiksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suklaa-kirsikkakakku

Suklaa-kirsikkakakku

noin 15 annosta
Ainekset

4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus

3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g kirsikkahilloa

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun

varrellisia kirsikoita


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa). Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.

Vinkki!
Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Jättimarengit

Jättimarengit

9–12 kpl 15 minuuttia + paisto ja kuivuminen
Marenkitaikinaan lisätään sulatettua suklaata.
Ainekset

75 g tummaa suklaata
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
(2 tl konjakkia)


Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. (Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.) Valuta suklaasula marenkivaahtoon ohuena nauhana ja pyöräytä vaahtoa lastalla niin, että suklaa raidoittaa vaahdon.

Nostele marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille esim. kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi. Työnnä pelti uuniin ja paista marenkeja 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin ja anna marenkien kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele marengit kermavaahdolla, vaniljakastikevaahdolla, maustetulla rahkalla, jäätelöllä, marjoilla tai hedelmillä.

Vinkki!
Käytä puhdasta kuivaa kulhoa ja puhdasta kuivaa vatkainta. Vatkaa tehokkaasti yleiskoneessa vispilävatkaimella tai sähkövatkaimen vispilöillä. Kananmunan valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Hyvä marenkivaahto on kiiltävää ja kiinteää.

Paistolämpötila ja paistoajan pituus vaikuttavat marengin rakenteeseen ja suutuntumaan.
Korkeampi lämpötila ja lyhyempi paistoaika: marenki on päältä rapea ja sisältä toffeemaisen sitkeä.
Matalampi lämpötila ja pitempi paistoaika: marenki on kuivempi ja rapeampi.

Tarkista suklaan gluteenittomuus ja maidottomuus!

Reseptin on laatinut

Dansukker

Muscovado suklaakakku

Muscovado suklaakakku

10–12 annosta 45 minuuttia
Mausta täyteläinen suklaakakku chilillä ja liköörillä.
Ainekset

400 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
175 g voita
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
vadelmia tai tuoreita viikunoita


Kuumenna uuni 180–200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26–28 cm:n irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla.

Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa pehmeä voi, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet. Lisää suklaasula ja siivilöity jauhoseos taikinaan, koko ajan tasaisesti sekoittaen. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 20 minuuttia.

Ota kakku uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota se vuoasta suoraan tarjoiluvadille. Kakun kuuluu olla pehmeä keskeltä.

Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja vadelmien tai viikunoiden kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Vinkki!
Mausta kakku chilillä ja liköörillä.
Halkaise 1–2 pestyä punaista chiliä, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Mittaa puoli desiä galliano- tai sitruslikööriä kasariin ja lisää chilisilppu. Anna kiehahtaa. Jäähdytä ja sekoita suklaakakkutaikinaan.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Hyydytetty appelsiini-suklaakakku

Hyydytetty appelsiini-suklaakakku

8–10 annosta
Ainekset

Pohja

2 munaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

200 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
½–1 tl luomuappelsiinin kuorta raasteena

2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pinnalle

kumkvatteja
Dansukker Tomusokeria


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa vuoan pohjalle uusi leivinpaperi. Laita taikinapohja vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Paloittele suklaasta 150 grammaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Rouhi loput suklaasta veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, appelsiinin kuoriraaste ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon sulatettu ja rouhittu suklaa.

Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kasariin ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin minuutin ajan. Jäähdytä muutama minuutti. Lisää seos vähän kerrallaan täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte kostutetun pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Pyöräytä kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Irrota vuoan reunat ja valuta kakku tarjoiluvadille. Koristele kumkvateilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mutakakku

Mutakakku

45 minuuttia
Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ainekset

150 g voita
400 g tummaa suklaata
2 rkl vettä
6 munaa
1 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria
tuoreita vadelmia


Säädä uuni lämpenemään 200–225 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottelemaan. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä suklaaseos ja taikina. Lisää lopuksi 1/3 valkuaisvaahdosta joukkoon kunnolla sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinaan varovasti nostellen.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Irrota varovasti hieman jäähtyneen kakun ympäriltä vuoan reunat. Siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Mutakakku on nimensä mukaisesti ihanaa suklaista kakkua, jonka täyte on lähes mustaa ja valuvaa. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vadelmainen suklaakakku

Vadelmainen suklaakakku

8–10 annosta
Ainekset

Pohja

2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä

200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Pinnalle

1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta


Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta.

Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mehevä suklaakakku

Mehevä suklaakakku

1 tunti
Makoisan suklaakakkuviipaleen kanssa voi tarjota nokareen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ainekset

200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja, mannasuurimoita tai kookoshiutaleita


Paloittele suklaa ja laita se yhdessä voin tai margariinin kanssa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota seos pois liedeltä. Lisää joukkoon sokerit, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 150–175 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes pinta näyttää jähmettyneeltä. Anna seistä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.

Vinkki!
Tarjoa kakkuviipaleen kanssa nokare vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Reseptin on laatinut

Dansukker