Herkullisia reseptejä

Helpot ja hauskat kesähillot!


Kesän paras lettuhillo

Kesän paras lettuhillo

valmista hilloa noin 1 litra 30 min
Hillo vieköön, miten helppoa ja hyvää! Maanmainio hillo syntyy kädenkäänteessä ja on juuri sen makuista kuin itse haluat.
Ainekset

1 kg marjoja oman maun mukaan
500 g Dansukker Hillosokeria TAI
250 g (1 pkt) Dansukker Minihillosokeria
vettä


1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) marjat kattilaan.

2. Lisää vesi: ½ dl, jos teet hillon Hillosokerilla;   2–3 rkl, jos teet hillon Minihillosokerilla.

3. Lisää valitsemasi hillosokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi sekoitellen.

4. Anna kiehua kevyesti poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 15 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois pinnalta esim. lusikalla.

5. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.


Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kolmen tähden mansikkahillo

Kolmen tähden mansikkahillo

noin 1 l valmista hilloa
Ainekset

1 kg mansikoita
½ dl vettä
500 g Dansukker Hillosokeria
1 vaniljatanko avattuna ja raaputettuna
2–3 tähtianista


1. Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kattilaa välillä ravistellen tai seosta kevyesti kauhalla sekoittaen. Keitä noin 10 minuuttia.

2. Jäähdytä 15 minuuttia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä hilloa pari päivää jääkaapissa ennen käyttöä. Poista mausteet ja tarjoa hillo köyhien ritarien, lettujen, pannukakun tai keksien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjahillo vähemmällä sokerilla

Marjahillo vähemmällä sokerilla

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Uutuus: Dansukker Minihillosokerilla teet helposti herkullisen marjaisaa ja raikasta kotihilloa, joka sisältää vähemmän sokeria kuin perinteinen hillo.
Ainekset

1 kg marjoja maun mukaan, tuore tai pakaste
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria


1. Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta. 

Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Katso video!
 

Hilloja Minihillosokerilla:

Mansikka-inkiväärihillo

Kuningatarhillo

Mustaherukkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kuningatarhillo Minihillosokerilla

Kuningatarhillo Minihillosokerilla

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Mustikoista ja vadelmista tehty kuningatarhillo on kesän paras hilloherkku. Kokeile hillon tekoon uutta Minihillosokeria.
Ainekset

600 g vadelmia, tuore tai pakaste
400 g mustikoita, tuore tai pakaste
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria


1. Perkaa vadelmat ja mustikat kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää kattilaan 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo

Ainekset

500 g mustikoita
tilkka vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
1,5 tl fenkolinsiemeniä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.

2. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.

4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

5. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-salmiakkihillo

Mustikka-salmiakkihillo

Ainekset

5 dl mustikoita
1 dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
½ dl Turkinpippurirouhetta


Perkaa mustikat. Nosta kattilaan mustikat, vesi, hillosokeri ja karamellimurska. Anna kiehua 5 minuuttia.

Kuori vaahto pinnalta. Purkita kuuma hillo huolella puhdistettuun ja kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje heti kannella ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-kardemummahillo

Mustikka-kardemummahillo

Ainekset

500 g mustikoita
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–1 ½ tl jauhettua kardemummaa


Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia. Ravistele kattilan sisältöä muutaman kerran keittämisen aikana tai sekoita kevyesti. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vadelma-mustaherukkahillo

Vadelma-mustaherukkahillo

10–12 dl 50 minuuttia
Vadelma ja mustaherukka sopivat loistavasti samaan hillopurkkiin. Kokeile ja ihastu!
Ainekset

500 g vadelmia
500 g mustaherukoita
½ dl vettä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria


Puhdista marjat ja pane ne kattilaan veden kanssa. Kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoitellen ja keitä 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle tullut vaahto pois.

Anna hillon jäähtyä vartista puoleen tuntiin ja purkita se puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä viileässä.
 

Katso kuvan kakkuresepti: Puutarhurin kesäkakku

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjahillo oman maun mukaan

Marjahillo oman maun mukaan

noin 5 dl 50 minuuttia
Tee helposti ja nopeasti kotihilloa lempimarjoistasi ja mausta makusi mukaan.
Ainekset

500 g marjoja maun mukaan
½ dl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria


1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat.

2. Kuumenna marjat, vesi ja valitsemasi mauste kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10–15 min. Sekoita välillä. Kuori vaahto (ja poista isot mausteet).

3. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis
• raastettua sitruunan tai limetin kuorta
• ripaus kardemummaa, chiliä tai anista
• raastettua inkivääriä
• loraus konjakkia tai rommia

Vinkki!
Jos haluat vähemmän makeaa hilloa, käytä Hillosokerin sijaan ½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria (kiinteämpi hillo) tai Dansukker Minihillosokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Elokuun hillo

Elokuun hillo

Ainekset

500 g vadelmia
300 g punaisia viinimarjoja
200 g karviaisia tai raparperia
½ dl vettä tai viiniä
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
pieni pala kuivattua inkivääriä tai
1 tl rouhittua anista


Mittaa marjat, vesi tai viini, sokeri ja valitsemasi mauste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja keitä noin 5–10 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti, poista inkiväärin pala ja purkita.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Muita reseptejä

Muita hillo- ja marmeladireseptejä löydät täältä »

Katso perusreseptit ja vinkkejä hillojen maustamiseen »

Tervetuloa HiIlo-Infoon! »

Tee helposti kauniit etiketit hillopurkeillesi.

Marjat pakkaseen? Katso parhaimmat pakastusvinkit.