Tummat sokerit ja siirapit

Dansukker tummat sokerit ja siirapit ovat aromikkaita sokerituotteita, joissa on luonnollisen makeuden lisäksi mukana ruokosokerin herkullinen maku ja aromi sekä väri.

Kullakin tummalla sokerilla ja siirapilla on oma, ainutlaatuinen makuvivahteensa. Niillä saat leivonnaisiin, ruokiin ja juomiin aivan uudenlaista herkullisuutta.

Sokeri vaikuttaa merkittävästi makuun, mutta se ei pelkästään makeuta vaan myös tasapainottaa ja tasoittaa muita makuja, kuten tulisuutta ja happamuutta.

Tutustu luomamme makuympyrän avulla tummien sokereiden ja siirappien makumaailmaan. Vaihtamalla tutun reseptin sokerin tai siirapin toiseen et voi epäonnistua, sen sijaan voit kokea uuden, yllättävän makuelämyksen!


Ruokokidesokeri

Ruokokidesokeri on keittiön mainio yleissokeri. Se on sokeriruo’osta valmistettu, tumma, siroteltava kidesokeri.

Ruokokidesokeri sopii tavallisen sokerin tavoin niin leivontaan, ruoanvalmistukseen kuin kuumien juomien makeuttamiseen. Isomman kidekoon ja kauniin kullanruskean värinsä ansiosta Ruokokidesokeri on myös kaunis koristelusokeri. Reilun kaupan tuote.

Vinkki!
Lisää makua muffineihin, omppupiiraaseen ja muihin leivonnaisiin: Korvaa tavallinen sokeri Ruokokidesokerilla!

Ruokokidesokerireseptejä »

Aromikasta makeutta kuumiin juomiin

Ruokosokeri Sticks, Ruokopalasokeri (Reilun kaupan tuotteita)


Fariinisokeri

Fariinisokeri on kidesokerista ja ruokosokerisiirapista valmistettu kostea tumma sokeri. Se on siman tärkeä ainesosa ja sopii erinomaisesti myös leivontaan, jälkiruokiin ja ruokiin.

Fariinisokerin paahteinen, hieman tervalakritsinen maku makeuttaa ja maustaa myös Irish Coffeen ja muut kuumat juomat.

Vinkki!
Hurmaava ja nopeatekoinen jälkiruokakastike marjoille ja hedelmille:
Sekoita ½–1 dl Fariinisokeria 2 dl:aan smetanaa tai ranskankermaa. Anna maustua vartti. Valmis!

Fariinisokerireseptejä »


Tumma Muscovado ruokosokeri

Tumma Muscovado ruokosokeri tulee Mauritiukselta. Se on kostea, raakaruokosokerista valmistettu voimakasarominen sokeri. Siinä on jäljellä runsaasti sokeriruo’on luonnollisia maku- ja aromiaineita.

Tumma Muscovado ruokosokeri tuo makua ja mehevyyttä leivontaan, jälkiruokiin ja juomiin. Sen täyteläinen maku ja lakritsinen aromi sopivat erityisesti suklaata tai kaakaota sisältäviin herkkuihin. Ruoanlaitossa Muscovadoa kannattaa kokeilla esim, tummiin kastikkeisiin, marinadeihin, wokkeihin ja muihin itämaisiin ruokiin. Reilun kaupan tuote.

Vinkki!
Leivo suklaakakku seuraavan kerran Tummalla Muscovado ruokosokerilla. Saat aivan uudenlaisen makuelämyksen!

Muscovadoreseptejä »


Cane Syrup Ruokosokerisiirappi

Cane Syrup Ruokosokerisiirappi on maultaan miedoin tummista siirapeistamme. Sen miedosti paahteinen, voitoffeemainen maku sopii sellaisenaan jäätelön tai marjojen kastikkeeksi. Se antaa herkullista makeutta kuumiin juomiin ja sopii mainiosti myös maun pyöristäjäksi esimerkiksi lihapatoihin, lihapulliin, paahdettuihin kasviksiin ja salaattikastikkeisiin. Reilun kaupan tuote.

Vinkki!
Tarjoa ohukaisia tai pannukakkuja seuraavan kerran Cane Syrup Ruokosokerisiirapin kera. Pirskottele pinnalle vielä vastapuristettua limettimehua ja nauti!

Cane Syrup -reseptejä »


Tumma Siirappi 1 kg

Mausteisen aromikas Tumma Siirappi on perinteinen, suomalaisten suosima siirappi. Sen luonnollinen runsas siirapin maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta.

Tumma Siirappi on jouluisten leivonnaisten, kuten piparkakkujen ja maustekakkujen keskeinen ainesosa. Sen paahteinen, nekkumainen maku tuo herkullisuutta ja mehevyyttä myös mm. uuniomeniin, kaalikääryleisiin, pataruokiin ja joululaatikoihin.

Vinkki!
Tee perunasoseen sijasta vaihteeksi bataattisosetta ja mausta se lusikallisella Tummaa Siirappia.


Tumma Siirappi 750 g

Kätevään muovipulloon pakattu Tumma Siirappi 750 g on maultaan kaimaansa hieman paahteisempi ja intensiivisempi. Se sopii Tumma Siirappi 1 kg:n tavoin monipuolisesti leivontaan ja ruoanvalmistukseen.

Vinkki!
Mausta viinietikka Tummalla Siirapilla. Saat täyteläisen, pyöreän maun esim. salaattikastikkeeseen.


Leipäsiirappi

Leipäsiirappi valmistetaan sokerijuurikkaista ja maltaasta. Sen paahteinen, maltainen maku antaa leipä- ja sämpylätaikinoihin lisää herkullisuutta ja viljaista makua.

Leipäsiirappi, kuten muutkin siirapit, nopeuttaa hiivataikinan kohoamista ja saa aikaan kauniin paistovärin. Se myös auttaa pitämään leivät tuoreen tuntuisina pidempään.

Vinkki!
Leipäsiirappi antaa makua ja mehevyyttä myös pizza- ja suolaisten piiraiden taikinoihin.

Leipäsiirappireseptejä »


Muscovadosiirappi

Muscovadosiirappi valmistetaan muscovadoruokosokerista. Se on maultaan kaikkein täyteläisin tummista siirapeistamme. Muscovadosiirapin voimakkaan paahteisessa maussa maistuvat lakritsi ja salmiakki. Se sopii erinomaisesti mm. lihamarinadeihin ja -kastikkeisiin sekä mausteisiin jälkiruokiin. Leivontaankin voit sitä käyttää, esimerkkeinä banaanimuffinit ja suklaacookies. Lakritsin ystävät nauttivat siitä sellaisenaan jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kanssa. Reilun kaupan tuote.

Vinkki!
Muscovadosiirappi antaa mainion makuvivahteen itse tehtyyn BBQ-kastikkeeseen.

Muscovadosiirappireseptejä »