Dansukker Reilun kaupan sokerit

Dansukker Reilun kaupan sokerit

Dansukker-valikoimassa on seitsemän reilun kaupan tuotetta. Reilu kauppa tarkoittaa kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille oikeudenmukaisempaa
kaupankäyntiä ja mahdollisuutta kehittää tuotantoaan ja yhteisöään kestävästi.

Dansukker Ruokokidesokeri on korkealuokkaista, tummaa kidesokeria. Se sopii monipuolisesti ruoanvalmistukseen, leivontaan, jälkiruokiin ja juomien makeuttamiseen. Pakkauskoko 500 g.

Dansukker Ruokosokeri Sticks -annospakkaukset sisältävät aromikkaalta maistuvaa, sokeriruo’osta valmistettua tummaa kidesokeria juomien ja jälkiruokien makeuttamiseen.  Pakkauskoko 220 g (55 annospakkausta à 4 g).

Dansukker Luomuruokosokeri on kidesokeria, joka sopii käytettäväksi monipuolisesti leivontaan, jälkiruokiin, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Se on tuotettu luonnonmukaisesti viljellyistä sokeriruo’oista. Luomuruokosokeri on Ruokokidesokeria vaaleampaa ja pienikiteisempää. Pakkauskoko 1 kg.

Dansukker Tumma Muscovado on voimakas ja täyteläinen ruokosokeri, jonka lakritsimainen maku hurmaa! Kostea ja hienokiteinen sokeri sopii erinomaisesti marinadeihin, kastikkeisiin, chutneyhin, suklaakakkuihin ja kaakaojuomiin. Pakkauskoko 400 g.

Dansukker Ruokopalasokeri on tummaa ruokosokeria palana. Se sopii mainiosti kahvin, teen ja muiden kuumien juomien makeuttamiseen. Pakkauskoko 500 g.

Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappi sopii leivontaan ja jälkiruokiin ja hennon lakritsinen maku antaa aromia kastikkeisiin sekä laatikko- ja pataruokiin. Hyvää myös sellaisenaan jäätelön ja marjojen kastikkeena. Pakkauksena kätevä pullo; tippalukollinen korkki helpottaa annostelua ja siirapin käyttö on siistiä. Pakkauskoko 400 g.

Dansukker Muscovadosiirappi sopii ruoanlaittoon, leivontaan ja jälkiruokiin sekä sellaisenaan jäätelön ja marjojen kastikkeeksi. Tumman ja täyteläisen siirapin maussa on paahteisuutta ja vivahde lakritsia. Pakkauksena kätevä pullo; tippalukollinen korkki helpottaa annostelua ja siirapin käyttö on siistiä. Pakkauskoko 400 g.

www.info.fairtrade.net


Puolukka-omenapiiras

Puolukka-omenapiiras

8–10 annosta

Ainekset

Täyte
250 g (4 dl) puolukoita
2 kuorittua omenaa ohuina lohkoina
1 dl Dansukker Hillosokeria
(1/2 tl kanelia)

Taikina
200 g leivontamargariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 ¼ dl speltti- tai sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Muruseos pinnalle
50 g margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl neljän viljan hiutaleita

Kolakastike
1 ½ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 dl vispi- tai kuohukermaa


Sekoita täytteen aineet.

Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos viimeisenä taikinaan. Kaada taikina uuni- tai piirasvuokaan (ø 28 cm, laidan korkeus 4 cm tai 24 x 29 cm), tasoita pinta ja levitä täyte päälle.

Vatkaa muruseoksen rasva vaaleaksi. Lisää ruokokidesokeri ja hiutaleet lastalla sekoittaen. Ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 35–40 minuuttia.

Tarjoa lämmin paistos pehmeän vaniljajäätelön ja kolakastikkeen (ks. ohje alla) kanssa.

Kolakastike
Mittaa aineet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Jäähdytä.


Manteli-rusinakeksit

Manteli-rusinakeksit

24 kpl

Ainekset

2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
200 g leivontamargariinia
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja
2 dl (75 g) mantelijauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl rusinoita
50 g kermakaramelleja (Omar tai irtokarkki fudge) silputtuna tai tummaa suklaata rouhittuna


Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkauksen loppuvaiheessa. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää seos vaahtoon nopeasti sekoittaen. Annostele taikina leivinpaperoiduille pelleille ruokalusikalla (8 kpl/pelti), tasoita kevyesti kädellä painaen. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.


Raikas puolukka-inkiväärikakku

Raikas puolukka-inkiväärikakku

10 annosta

Ainekset

Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
1 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä

Kostutus
n. 0,5 dl sokerilla ja sitruunalla maustettua vettä

Täyte
1,5 dl puolukkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
1–2 tl tuoretta inkivääriä ohueksi raastettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vispikermaa

Koristelu
3 dl puolukoita*
3–4 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia


Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä puolukkahillo päälle.

Sekoita siirappi, inkivääri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä kaksi kolmasosaa tuorejuustoseoksesta puolukkahillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loput tuorejuustoseoksesta kakun pinnalle. Ripottele puolukat päälle. Valuta siirappi juuri ennen tarjoilua puolukoiden päälle.

*Vinkki!
Jos käytät pakastepuolukoita, kokeile koristeluun hyytelösokerikuorrutusta. Hyytelösokerin avulla pakastemarjat pysyvät hyvinä kakun päällä eivätkä valu sulaessaan.

Hyytelösokerikuorrutus
3 dl pakastepuolukoita
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Asettele puolukat kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla puolukoiden päälle, ensin ohuemmin sitten runsaammin. Anna hyytyä kylmässä.


Abuelan maitokahvi

Abuelan maitokahvi

2 suurta kupillista

Ainekset

4 dl tummapaahtoista kahvia
1/8 tl kardemummaa
1/8 tl anista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3-5 dl maitoa, riippuen mukin koosta ja juojan makumieltymyksistä
2-4 palaa Dansukker Ruokopalasokeria


Valmista kahvi mieluiten pressokannulla. (Jos et omista pressokannua, valmista suodatinkahvia.) Sekoita kardemumma, anis ja vaniljasokeri maitoon. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen tuoksu. Sekoita kahvi ja maito suuriin mukeihin. Halutessasi voit siivilöidä maidon. Makeuta juoma ruokopalasokerilla, koristele halutessasi kardemummalla ja nauti.


Mustikkalassi

Mustikkalassi

4 lasillista

Ainekset

1 l maustamatonta jogurttia
1 banaani
3 dl mustikoita
1 dl appelsiinitäysmehua
2–3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia tai Tummaa Muscovadosokeria
jääpaloja


Sekoita banaani, mustikat, mehu, siirappi tai sokeri ja puolet jogurtista tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää loput jogurtista. Siivilöi halutessasi. Jos lassi on liian paksua, ohenna sitä kylmällä vedellä. Jaa jääpalat laseihin ja kaada lassi päälle. Tarjoile heti.
 

Vinkki!
Lassi on parhaimmillaan jääkylmänä. Jos tehosekoittimellasi voi murskata jääpaloja, lisää jääpalat muiden ainesten joukkoon heti alussa.


Grillipossua ja reiluja kasviksia

Grillipossua ja reiluja kasviksia

4 annosta

Ainekset

Possu

500 g porsaansisäfileetä paloiteltuna
4 varrastikkua
Marinadi

3 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
1/2 tl jauhettua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(2 tl raastettua inkivääriä)
Pikantit omenakuutiot

3 omenaa kuorittuina ja kuutioituina
½ punaista chiliä silputtuna
½ limetin mehu ja raastettu kuori
3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 rkl vettä
Uunikasvikset

noin 1 kg kuorittuja, pilkottuja kasviksia
(esim. porkkana, palsternakka, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, paprika)
2–3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 rkl öljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia tai oreganoa


Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane possupalat marinadiin ja anna maustua vähintään tunti. Tuikkaa maustuneet lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa tai paista juuri ennen tarjoilua 3–4 minuuttia molemmin puolin.

Pane pikanttien omenakuutioiden ainekset kattilaan, sekoita ja keitä, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kasvispalat, siirappi, öljy ja mausteet uunipannussa tai isossa uunivuoassa. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele timjami- tai oreganosilppua pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 


Aprikoosibroileri

Aprikoosibroileri

4 annosta

Ainekset

4 broilerinrintafileetä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl karria
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
puolen sitruunan mehu
rasvaa paistamiseen

Aprikoosisalsa

öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g kuivattuja aprikooseja
1 sitruunan raastettu kuori
puolen sitruunan mehu
1 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
1 tl Sweet Chili -kastiketta
1 tl tuoretta tai säilöttyä inkivääriä
50 g mantelilastuja
korianteria


Sekoita kuivat mausteet ja sokeri. Ruskista broilerinrintapalat ja valkosipulinkynnet kevyesti kuumalla pannulla. Siirrä ne uunivuokaan. Ripota mausteet päälle ja kaada lopuksi broilereille sitruunamehua. Huuhdo pannu ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä 175 asteessa puolisen tuntia.

Silppua sipuli, valkosipuli ja aprikoosit. Ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Lisää muut ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Lusikoi salsa broilereille. Koristele korianterilla. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.


Irlantilainen suklaavaahto

Irlantilainen suklaavaahto

6 annosta

Ainekset

4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
2 rkl viskiä
1 1/2 dl kuohukermaa

Koristeluun
suklaata
vadelmia


Tee kiisseli. Mittaa maito, kaakaojauhe, sokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen pari minuuttia. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Vaahdota kerma. Kaada viski kiisseliin ja vatkaa se sileäksi. Siivilöi kiisseli samettisen rakenteen varmistamiseksi. Sekoita kermavaahto kiisseliin.

Jaa vaahto jälkiruokamaljoihin. Jäähdytä 1–2 tuntia.
Koristele suklaalastuilla ja vadelmilla.


Muscovado-punaviinikastike

Muscovado-punaviinikastike

4 annosta

Ainekset

2 salottisipulia tai 1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 pikkupullo (0,375 l) punaviiniä
½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 lihafondi- tai liemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
muutama timjamin tai rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua yrttiä
2 tl maissitärkkelystä
1 dl vettä
2 rkl voita tai margariinia
(suolaa)


Laita kattilaan sipulisilput, viini, muscovadosiirappi, fondi- tai liemikuutio, tomaattisose ja yrtti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä avoimena, miedolla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä liemi takaisin kattilaan.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita rasvanokareet kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa pihvien tai paistin kanssa.


Muita reseptejä

Lisää Cane Syrup -ruokosokerisiirappireseptejä »

Lisää Ruokopalasokerireseptejä »

Lisää Ruokokidesokerireseptejä »

Lisää Luomuruokosokerireseptejä »

Lisää Muscovadosokerireseptejä »

Lisää Muscovadosiirappireseptejä »