Yrtti-valkosipulilihapullat

Yrtit, valkosipuli ja pekoni maustavat nämä lihapullat, jotka sopivat vaikka brunssitarjoiluun.

50–60 kpl

50 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

600 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rs (140 g) pekonikuutioita
1 iso punasipuli
1 ruukku rucolaa
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua salviaa tai basilikaa
2 rosmariinin oksaa
4–6 valkosipulin kynttä
1 ½ dl kermaa tai ruokakermaa
¾ dl tattarihiutaleita tai korppujauhoja
2 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Paistamiseen
öljyä ja voita tai margariinia

Ohjeet

Ota jauhelihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Ruskista pekonikuutiot, jäähdytä. Lisää pekonikuutiot, silputtu punasipuli ja silputut yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, kerma, korppujauhot, kananmunat, mausteet ja siirappi jauhelihojen päälle kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.

Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä ne paistinpannussa öljyn ja rasvan seoksessa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 5–10 minuuttia, paistoaika riippuu lihapullien koosta.

Vinkki!
Gluteenittomat lihapullat saat korvaamalla korppujauhot tattarihiutaleilla. 

Vinkki!
Tarjoa lihapullat balsamicosiirapin ja marinoidun parsakaalin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.