Ylioppilaslakit

Koristele pienet täytepikkuleivät valkolakin muotoisiksi ylioppilasjuhliin.

noin 40 kpl

1½ tuntia

Arviot (97 kpl)

Ainekset

250 g voita
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte

n. 1 dl hilloa tai notkistettua pähkinävoita

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
hopea- tai kultakuulia
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Ohjeet

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi seuloen keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.

2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai pienellä lasilla pyöreitä pikkuleipiä.

3. Paista 175 asteessa 5–10 minuuttia. Jätä vaaleiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.

4. Sulata suklaa ja voi. Kasta puolet jäähtyneistä pikkuleivistä suklaaseen siten, että reunaan muodostuu hatun lippaa muistuttava kuvio. Paina keskelle karamellikuula.

5. Levitä koristelemattomille pikkuleiville hieman hilloa tai sekoittamalla notkistettua pähkinävoita ja aseta kaksi pikkuleipää vastakkain. Voit koristaa lakin pinnan valkoisella sokerikuorrutuksella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.