Viikuna-mantelipatukka

15 kpl 45 minuuttia
Appelsiini maustaa tämän välipalapatukan.
Viikuna-mantelipatukka
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 120 g (1½ dl) manteleita
  • 60 g (1 dl) auringonkukansiemeniä
  • 40 g (1 dl) soijajauhoa
  • 100 g (2 ½ dl) kaurahiutaleita
  • 100 g (¾ dl) Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
  • 90 g (1 dl) Dansukker Ruokokidesokeria
  • 10 g (1 rkl) Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 (100 g) appelsiinin mehu
  • 1 appelsiinin kuoriraaste

Pinnalle

  • 20 g (¼ dl) seesaminsiemeniä

Laita viikunat, mantelit ja siemenet leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen astiaan ja pyöräytä ne massaksi. Lisää loput aineet ja pyöräytä terää vielä muutamia kierroksia, jotta aineet sekoittuvat taikinamaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperoituun 22 x 25 cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi. Ripottele seesaminsiemenet pinnalle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa levy terävällä veitsellä patukoiksi.

Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä ja irrota patukat toisistaan veistä apuna käyttäen.

Pakkaa, säilytä kuivassa ja viileässä.


Yksi viikuna-mantelipatukka sisältää

Energiaa 738 kJ / 182 kcal
Hiilihydraattia 19 g
Rasvaa 9 g
Proteiinia 6 g

Reseptin on laatinut

Dansukker