Viikuna-mantelipatukka

Appelsiini maustaa tämän auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita sisältävän välipalapatukan.

15 kpl

45 minuuttia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

200 g kuivattuja viikunoita
120 g (1½ dl) manteleita
60 g (1 dl) auringonkukansiemeniä
40 g (1 dl) soijajauhoa
100 g (2 ½ dl) kaurahiutaleita
100 g (¾ dl) Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
90 g (1 dl) Dansukker Ruokokidesokeria
10 g (1 rkl) Dansukker Vaniljasokeria
1 (100 g) appelsiinin mehu
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Pinnalle

20 g (¼ dl) seesaminsiemeniä

Ohjeet

Laita viikunat, mantelit ja siemenet leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen astiaan ja pyöräytä ne massaksi. Lisää loput aineet ja pyöräytä terää vielä muutamia kierroksia, jotta aineet sekoittuvat taikinamaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperoituun 22 x 25 cm:n vuokaan tasaiseksi levyksi. Ripottele seesaminsiemenet pinnalle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa levy terävällä veitsellä patukoiksi.

Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä ja irrota patukat toisistaan veistä apuna käyttäen.

Pakkaa, säilytä kuivassa ja viileässä.


Yksi viikuna-mantelipatukka sisältää

Energiaa 738 kJ / 182 kcal
Hiilihydraattia 19 g
Rasvaa 9 g
Proteiinia 6 g

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.