Uunipellillinen leivonnaisia

Mausta ja koristele helppo peltileivonnainen makusi mukaan. Kokeile marjoja, kuivahedelmiä ja porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta!

noin 40 kpl

50 minuuttia

Arviot (91 kpl)

Ainekset

5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl vettä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Maustevaihtoehtoja
• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 1 g sahramia
• n. 300–400 g tuoreita marjoja tai hedelmiä paloina
• n. 250 g rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
• 100 g raastettua porkkanaa + 200 g valutettua ananasmurskaa + 50 g saksanpähkinöitä
• 300 g raastettua kesäkurpitsaa + 1 luomulimetin raastettu kuori
Koristeluvaihtoehtoja
• Dansukker Tomusokeria sekoitettuna pieneen määrään vettä (+ elintarvikeväriä)
• 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa + 2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria + 1 luomusitruunan raastettu kuori (+ elintarvikeväriä)
• n. 5 dl Dansukker Tomusokeria + 2 rkl kaakaojauhetta + 1/2 dl kahvia + 50 g sulatettua voita tai margariinia, pinnalle kookoshiutaleita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Lisää haluamasi mausteet.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25–35 minuuttia. Kumoa kakkulevy ja anna jäähtyä.

Koristele haluamallasi tavalla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.