Tyrni-suklaakohokas

Herkullisen suklaakohokkaan kanssa voit tarjota mitä tahansa saatavilla olevia marjoja.

4 annosta

40 minuuttia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata
2 munanvalkuaista
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl tyrnimarjoja
20 g voita vuoan voiteluun
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria vuokaan
Pinnalle
ripaus Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sulata tumma suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa. Suklaa kannattaa sulattaa paloiteltuna puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa muutamassa erässä valkuais-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää tyrnimarjat.

Voitele pieni uunivuoka voilla ja ripsauta pintaan sokeria. Kaada seos vuokaan niin, että vuoka on lähes täysi.

Kypsennä kohokasta 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Siivilöi pinnalle ripaus tomusokeria. Tarjoa heti. Seuraksi sopii vaniljajäätelö.

Vinkki!
Marjoina voit käyttää mitä tahansa marjoja joko tuoreina tai pakastettuina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.