Turkinpippuritoffee

40 minuuttia
Herkullista Turkinpippurirouheella maustettua kermatoffeeta
Turkinpippuritoffee
Arvioi: (4 kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl manteleita rouhittuna (tai valmista mantelirouhetta)
  • 1 dl Turkinpippurimakeisia rouhittuna (tai valmista Turkinpippurirouhetta)

Kiehauta sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa silloin tällöin sekoittaen.

Alenna lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20–30 minuuttia (134 °C), kunnes seos on paksua. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Rouhi keittämisen aikana mantelit ja makeiset. Kaada puolet rouheesta leivinpaperoidulle pienelle pellille.

Kun toffeeseos on valmis, sekoita joukkoon loput rouheet ja kaada seos pellille. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Murra toffeelevy paloiksi ja säilytä purkissa. Voipaperipalat kerrosten välissä estävät palojen tarttumisen kiinni toisiinsa.

Reseptin on laatinut

Dansukker