Tuore aprikoosi-pinjapatukka

15 kpl 20 minuuttia
Aprikoosi ja taateli maustavat tämän hedelmäisen välipalapatukan.
Tuore aprikoosi-pinjapatukka
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 200 g luomuaprikooseja
  • 100 g kivettömiä taateleita
  • 100 g rusinoita
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 70 g saksanpähkinöitä
  • 40 g (1 dl) soijajauhoa
  • 90 g (1 dl) Dansukker Ruokokidesokeria
  • 70 g (½ dl) Dansukker Tummaa siirappia
  • 125 g (2 ½ dl) tattari- tai spelttihiutaleita

Mittaa hedelmät, rusinat, pinjansiemenet ja pähkinät leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen astiaan. Pyöräytä muutamia kierroksia.

Lisää soijajauho, sokeri ja siirappi ja pyöräytä aineet sekaisin.

Levitä hiutaleet työlaudalle ja kaada hedelmä-pähkinäseos hiutaleiden päälle. Vaivaa kunnes lähes kaikki hiutaleet ovat tasaisesti hedelmä-pähkinäseoksen joukossa.

Pyöräytä seoksesta loppujen hiutaleiden päällä tanko, paloittele ja muotoile palat pyöreiksi.

Leikkaa leivinpaperista palat patukoiden väliin ja siirrä ne rasiaan. Peitä kannella tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin.

Säilyy 2 viikkoa jääkaapissa.

Yksi aprikoosi-pinjapatukka sisältää

Energiaa 874 kJ / 209 kcal
Hiilihydraattia 29 g
Rasvaa 10 g
Proteiinia 6 g
 

Reseptin on laatinut

Dansukker