Taatelimuffinit

Adventin ja joulun aikaan maistuu gluteeniton taatelimuffini, joka on kuin minikokoinen taatelikakku.

noin 12 kpl

45 minuuttia

Arviot (51 kpl)

Ainekset

30 kuivattua taatelia
2 dl vettä
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia tai 1/2 tl kardemummaa

Ohjeet

Laita taatelit veteen likoamaan yön yli. Voit myös kiehauttaa aineksia kattilassa sen aikaa, että taatelit pehmenevät. Jauha tarvittaessa sauvasekoittimella soseeksi.

Lisää joukkoon ruokokidesokeri, sulatettu rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

Jaa muffinivuokien puoliväliin ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes muffinit ovat kohonneet ja tuntuvat kypsiltä.

Vinkki!
Siivilöi halutessasi pinnalle Dansukker Tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.