Suvin mansikkahillo

noin 5 dl 15 minuuttia + jäähdytys
Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään mansikkahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.
Suvin mansikkahillo
Arvioi: (6 kpl)

Ainekset

  • 1 litra mansikoita
  • ½ dl vettä
  • 3 dl Dansukker Hillosokeria
  • valitsemasi mauste, esim. jokin seuraavista:
  • • 2 rosmariininoksaa
  • • 1 tähtianis
  • • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • • ½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) mansikat.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää mansikat ja valitsemasi mauste. (Huom! Vaniljasokeri lisätään vasta keittämisen lopuksi.) Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja mausta hillo halutessasi Vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista isot mausteet (rosmariini/tähtianis).

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin (ks. alla) ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.
 
Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:

Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Katso video: Hillohaaste – Suvin mansikkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker