Suklainen fudge-kakku

40 minuuttia
Keksi, aprikoosi ja pekaanipähkinä kruunaavat suklaisen fudgen makumaailman.
Suklainen fudge-kakku
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • 200 g Dansukker Glukoosisiirappia
  • 225 g Dansukker Taloussokeria
  • 3 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • ½ dl vettä
  • 2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 rkl vettä

Vuokaan

  • 5 kauralastukeksiä
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

Sekoita suola kermaan. Leivinpaperoi vuoka (esim. 7 x 25 cm), aseta keksit sekä puolet saksilla suikaloiduista aprikooseista ja puolet pähkinöistä vuoan pohjalle.

Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää taloussokeri, tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 124 oC (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita välillä.

Lisää kerma-suolaseos sekoittaen kattilaan (varo, seos kuohahtaa).  Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 oC:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana silloin tällöin.

Sekoita 1 rkl vettä, kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää tomusokeritahna välittömästi voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma massa leivinpaperin päälle vuokaan. Tasoita pinta ja painele loput aprikoosit ja pähkinät pinnalle. Säilytä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään, kunnes massa on kiinteää ja leikattavaa.

Paloittele juuri ennen tarjoamista tai lahjoiksi pakkaamista. Säilytä pakatut palat jääkaapissa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker