Suklaa-mansikkaleivokset

Näissä pienissä (gluteenittomissa) suklaaleivoksissa on mansikka-mascarponetäyte.

15–18 annospalaa

30 minuuttia

Arviot (84 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
250 g mascarponejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Tomusokeria
muutama oksa tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1–2 dl mansikoita

Ohjeet

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin kanssa miedolla lämmöllä.

Sekoita joukkoon sokerit. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vielä joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 15x25 cm.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto kulhossa lusikalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sokerit. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon pieneksi kuutioitujen mansikkapalojen kanssa. Leikkaa suklaaleivonnainen pieniksi annospaloiksi ja lusikoi tahna palojen päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Kun käytät vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, voit tarjota paloja myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tarkista myös suklaan sopivuus.

Voit valmistaa leivospohjan jo edellisenä päivänä. Säilytä ilman kuorrutusta huoneenlämmössä foliolla suojattuna.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.