Sitrus-marenkileivokset

Loihdi maistuvat sitrus-marenkileivokset! Marenkikupit täytetään sitruuna- tai appelsiinitahnalla sekä kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla marjoilla.

8 annosta

3–4 tuntia + 30 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl väkiviinaetikkaa
Appelsiinitahna
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 dl appelsiinitahnaa
1–2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
marjoja tai hedelmiä 

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti marenkivaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja etikka. Laita seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pursota halutessasi reunaa kiertämään vielä yksi kerros, jolloin valmis leivos on kuppimainen.

Paista 100–125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Kokeile kypsyyttä välillä. Valmis marenki on kevyttä ja rapeaa. Voit halutessasi paistaa marenkeja myös yön yli 50-asteisessa uunissa.

Valmista halutessasi appelsiinitahna. Voit korvata appelsiinin myös luomusitruunan tai -limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Riko munat metalliseen leivontakulhoon ja lisää joukkoon sokeri, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu. Laita kattilaan vettä ja kiehauta. Nosta kulho kattilan päälle. Tarkista ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. Vatkaa seosta useita minuutteja, kunnes seos sakenee. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää joukkoon voi ja vatkaa, kunnes se on sulanut. Säilytä tahnaa lasipurkissa jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon appelsiinitahnaa maun mukaan. Tai jaa lusikallinen tahnaa marenkileivosten pohjalle ja laita päälle kermavaahtoa. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Säilytä yllätysvieraita varten leivospohjia kuivassa paikassa suojattuna. Pursota täytteeksi kermavaahtoa (ja lemon curdia). Koristele marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.