Savulohikakku

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (77 kpl)

Ainekset

9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää

Kostutus
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)

Täyte 1
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä

Täyte 2
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan

Pinnalle
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka

Reunoille
ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.

Valmista täytteet.

Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.

Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.

Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.

Käytä koristelussa mielikuvitustasi!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.