Salmiakkimarengit

Marenkien pinnalle valutetaan turkinpippurimakeisista keitettyä siirappia.

koosta riippuen 8–50 kpl

2 ½ tuntia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

6 kananmunan valkuaista
1 ½ tl etikkaa
4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja

Pinnalle
150 g turkinpippurirakeita
1 dl vettä

Ohjeet

1. Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia, ne vaahtoutuvat parhaiten. Erottele valkuaisista keltuaiset. Valkuaisten joukkoon ei saa lirahtaa pisaraakaan keltuaista, sillä se estää vaahtoutumisen. Kaada puolet sokerimäärästä ja etikka valkuaisten joukkoon. Sekoita perunajauhot toiseen puoleen sokerimäärästä.

2. Vaahdota valkuaisia, sokeria ja etikkaa. Lisää joukkoon vähitellen sokeri-perunajauhoseos harvan siivilän läpi ja vaahdota ainekset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun kulhon voi kääntää ympäri, eikä vaahto liikahda.

3. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja seulo pellille perunajauhoja, jotta marengit irtoavat helpommin. Nostele kahdella lusikalla haluamasi kokoisia kokkareita pellille. Paista 100 asteessa kuiviksi, noin 2 tuntia, suuria pidempäänkin.

4. Pinnalle voi valuttaa turkinpippureista ja vedestä keitettyä siirappia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.