Saksanpähkinä-tikkunekku

n. 15 kpl 1 tunti + 12 tuntia
Halutessasi voit tehdä tikkunekut ilman saksanpähkinää.
Saksanpähkinä-tikkunekku
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

    Saksanpähkinät

    • ¾ dl vettä
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 100 g saksanpähkinöitä

    Nekut

    • 3 dl kermaa
    • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
    • 0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 50 g suolatonta voita
    • 2 rkl hunajaa
    • 0,5 tl suolaa
    • 0,5 tl ruokasoodaa

    1. Rouhi pähkinöitä pienemmiksi veitsellä.

    2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää saksanpähkinät kattilaan ja anna kiehua vielä 3 minuuttia välillä sekoittaen.

    3. Siivilöi ylimääräinen sokeriliemi pois pähkinöistä ja laita pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille.

    4. Paista pähkinöitä uunissa 160 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

    5. Anna pähkinöiden jäähtyä.

    6. Kiehauta kerma korkeareunaisessa kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita varovasti, kunnes sokeri liukenee kermaan. Lisää seokseen glukoosisiirappi, hunaja, voi ja suola. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on 127-asteista. Voit käyttää seoksen lämpötilan mittaamiseen paistomittaria. (Jos sinulla ei ole paistomittaria niin voit tiputtaa lusikallisen tikkunekkumassaa kylmään veteen. Jos massa jähmettyy ja voit muodostaa siitä pallon, niin massa on valmista.)

    7. Kun tikkunekkumassa saavuttaa 127 asteen lämpötilan, ota kattila pois liedeltä ja lisää ruokasooda ja saksanpähkinät. Sekoita massa puulastalla.

    8. Annostele varovasti lusikalla tikkunekku leivinpaperista tehtyihin tötteröihin.

    9. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

    Tikkunekut säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa sokeri kiteytyy ja tikkunekusta tulee rakeinen.


    Pieni Sokeritehdas -resepti 

    Reseptin on laatinut

    Dansukker