Rapea pähkinätoffee

Noin puoli pellillistä 20 minuuttia
Tee itse rapeaa suklaista pähkinätoffeeta
Rapea pähkinätoffee
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 200 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 100 g tummaa suklaata

Levitä leivinpaperi vuokaan tai pellille.

Sulata sokeri, glukoosisiirappi, voi ja vesi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa ja paksua, tai kunnes lämpötila on 140 °C.

Lisää pähkinät toffeeseokseen ja kaada leivinpaperille.

Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja levitä toffeen päälle. Murra toffee paloiksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker