Rapea omenapiirakka

Tässä rapeassa omenapiirakassa on myös vadelmia ja päällä kauraa ja kookosta.

noin 8 annosta

1 tunti

Arviot (34 kpl)

Ainekset

4–6 (600 g) keskikokoista omenaa
150 g vadelmia
2 tl kanelia
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa luomusiirappia
½ dl kuohukermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa

Ohjeet

Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi omenat. Laita ne piirakkavuokaan (26 cm) yhdessä vadelmien ja kanelin kanssa.

Sulata rasva kattilassa yhdessä sokerin, siirapin ja kerman kanssa. Nosta pois liedeltä ja lisää loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen ja vadelmien päälle.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa piirakka kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.