Raparperipiiras vaniljakreemillä

noin 8 annosta
Raparperipiiras vaniljakreemillä
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoa
100 g voita tai margariinia
3 rkl Dansukker Tomusokeria
1 munankeltuainen
Raparperihyytelö
700 g raparperia 2 cm:n paloina
2 dl vettä
3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaniljakreemi
6 munankeltuaista
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
Koristeluun
paahdettuja mantelilastuja


Sekoita vehnäjauhot, margariini, tomusokeri ja keltuainen keskenään ja anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pane raparperit ja vesi teräskattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Kun raparperiseos alkaa hyytyä, kaada se piirakkapohjan päälle.

Vatkaa täytteen ainekset, vaniljasokeria lukuun ottamatta, kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte raparperien päälle.

Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita. Säilytä raparperipiirakkaa kylmässä tarjoiluun saakka.

Reseptin on laatinut

Dansukker