Raparperipiirakka

Helposti uunipellillinen alkukesän raparperipiirakkaa maitokuorrutuksella.

uunipellillinen, noin 25 annospalaa

45 minuuttia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

4 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä tai kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
½ tl kanelia tai kardemummaa
1 dl maitoa tai kermaa
n. 5 dl raparperiviipaleita
n. ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
3 dl maitoa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää rypsiöljy, kaneli tai kardemumma ja maito. Sekoita käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja sokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Laita ainekset samaan aikaan kattilaan tai kasariin ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa. Levitä kiisseli piiraspohjan päälle nuolijalla. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.