Ainekset
100 g sulatettua voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
2 dl maitorahkaa, kermaviiliä tai piimää
1 muna
Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin raastettua kuorta
2–3 raparperinvartta
Ohjeet
Vatkaa sulatettu voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota puolet sivuun.
Lisää toiseen puolikkaaseen maitorahka, kermaviili tai piimä ja muna vatkaten.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm tai suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat 20x30 cm.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita taikinan päälle. Viipaloi raparperinvarret ja ripottele rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet kauniin värin.
Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä piiras jääkaapissa.
Vinkki!
Leivo herkullinen piirakka myös kirpeistä karviaisista tai punaherukoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.