Ranskalaiset ohukaiset

9 isoa lettua
Ranskalaiset ohukaiset
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

1 ½ dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
3 munaa
½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

Paistamiseen
margariinia tai voita

Täyte
20 g voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa muscovadosokeria
2 banaania
(1 rkl rommia, konjakkia tai sitruslikööriä)


Sekoita keskenään vesi ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito, munat ja rasva. Anna taikinan levätä vähintään puolisen tuntia.

Tee seuraavaksi aromikas täyte. Kiehauta kattilassa voi ja sokeri niin, että sokeri sulaa tasaiseksi. Lisää viipaloidut banaanit. Sekoita.

Paista pinnoitetulla pannulla koko pannun kokoisia lettuja. Kaada taikinaa pannun toiselle puoliskolle ja kääntele niin, että taikina valuu ohueksi kerrokseksi koko pannulle. Kypsennä kunnes pinta on hyytynyt. Laita muutama banaaniviipale letulle, taita lettu ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Asettele letut laakealle vadille ja valuta banaanien kinuskilientä lettujen päälle.

Ison, ohuen letun koossapysymisen salaisuus on kananmunien suurehko määrä suhteessa nesteen määrään.

Reseptin on laatinut

Dansukker