Ranskalaiset ohukaiset

Ison, ohuen letun koossapysymisen salaisuus on kananmunien suurehko määrä suhteessa nesteen määrään.

9 isoa lettua

1 tunti

Arviot (108 kpl)

Ainekset

1 ½ dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
3 munaa
½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
Paistamiseen
margariinia tai voita
Täyte
20 g voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 banaania
(1 rkl rommia, konjakkia tai sitruslikööriä)

Ohjeet

Sekoita keskenään vesi ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito, munat ja rasva. Anna taikinan levätä vähintään puolisen tuntia.

Tee seuraavaksi aromikas täyte. Kiehauta kattilassa voi ja sokeri niin, että sokeri sulaa tasaiseksi. Lisää viipaloidut banaanit. Sekoita.

Paista pinnoitetulla pannulla koko pannun kokoisia lettuja. Kaada taikinaa pannun toiselle puoliskolle ja kääntele niin, että taikina valuu ohueksi kerrokseksi koko pannulle. Kypsennä kunnes pinta on hyytynyt. Laita muutama banaaniviipale letulle, taita lettu ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Asettele letut laakealle vadille ja valuta banaanien kinuskilientä lettujen päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.