Puolukkasorbetti

Joulun jälkiruoaksi hyvin sopivaa puolukkasorbettia voit halutessasi maustaa jouluisilla mausteilla.

noin 6 annosta

12 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

1 dl laimentamatonta punaista glögiä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
7–8 dl puolukoita
3 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Mittaa glögi, fariinisokeri, glukoosisiirappi ja puolukat kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Jäähdytä seos ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Erottele valkuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto jäähtyneeseen puolukkaseokseen ja tarkista maku. Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan makean sorbetin.

Laita seos kelmulla suojattuna pakastimeen ja vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.

Pyöritä palloiksi ja tarjoa.

Vinkki!
Voit halutessasi maustaa seosta jouluisilla mausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla, piparkakkumausteella tai appelsiinista puristetulla mehulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.