Punainen omenahillo

Kokeile tätä: raaka punajuuri antaa omenahillolle kauniin punaisen värin. Hillon valmistus on helppoa ja mausteeksi käyvät kaneli, vanilja ja yrtit.

noin 5 dl valmista hilloa

45 minuuttia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

500 g kuorittuja omenoita kuutioina
½ dl vettä
½ raakaa punajuurta kuorittuna
3 dl Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Pane omenakuutiot, vesi ja punajuuri kattilaan. Mausta halutessasi (ks. alla). Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Keittoaika riippuu omenoiden palakoosta ja hedelmälihan kiinteydestä.

3. Poista punajuuren puolikas (ja isot mausteet), jäähdytä hilloa runsas vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Pala punajuurta antaa hillolle kauniin punaisen värin.

 

MAUSTAMISVINKKEJÄ
• kanelitanko
• vaniljatanko
• pari tuoretta rosmariinin tai timjamin oksaa
• 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
• ½–1 sitruunan raastettu kuori ja/tai mehu
• kardemummaa
• tähtianiksia
• loraus konjakkia tai calvadosia keittämisen lopuksi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.