Pumpernikkelit

Pehmeät pumpernikkelit maistuvat piparkakulta ja saavat pinnalleen tomusokerikuorrutuksen. Anna vaikka joululahjaksi!

25–30 kpl

1 tunti

Arviot (63 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl korppujauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
Kuorrutus
1 pkt (500 g) Dansukker Tomusokeria
noin 1 dl vettä
kanelia

Ohjeet

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen rasva munavaahtoon nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja sooda ja lisää ne sekä ranskankerma tai jogurtti taikinaan. Anna taikinan kovettua viileässä.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja paloittele. Taputtele palat noin puolen senttimetrin paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Kuorruta jäähtyneiden pumpernikkeleiden sileä puoli seoksella ja viimeistele kaneliripotuksella. Anna kuorrutuksen kuivua ennen tarjoilua. Kuivan ja kovan kuorrutuksen saat kun sekoitat tomusokerin munavalkuaiseen. 

Vinkki!
Pumpernikkelit ovat oiva lahjaidea: pakkaa pumpernikkelit esim. laakeaan rasiaan (ei limittäin) ja kääri rasia sellofaaniin. Koristele nauhoin ja vie lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.