Piparkakkujäädyke

Jouluun sopiva piparkakun makuinen jäädyke tarjoillaan karpalosiirapin ja lumikarpaloiden kera.

10 annosta

12 tuntia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
½ dl Dansukker Kanelisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
4 munankeltuaista
4 dl kuohukermaa

Karpalosiirappi

3 dl karpalo- tai puolukkamehua
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, kanelisokeri ja mauste kattilaan. Kiehauta.

2. Vaahdota keltuaiset. Lisää siirappiseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten keltuaisvaahtoon.

3. Vaahdota kerma ja sekoita varovaisesti sekoitellen siirappiseokseen. Kaada massa vedellä huuhtaistuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta kannella tai foliolla peitettynä. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa ja korista sokeroiduilla karpaloilla ja tarjoa karpalosiirapin kanssa.

4. Kaada karpalomehu ja sokeri laakeaan kasariin ja keitä hiljalleen kunnes sokeri sulaa ja seos on siirappimaista.

Vinkki!
Tarjoa jäädykkeen kanssa karpalomakeisia.

Kaada karpalot hieman vatkattuun munanvalkuaiseen. Nosta siivilään valumaan ja kaada leivinpellille, jolle on leivinpaperin päälle seulottu tomusokeria. Seulo päälle lisää tomusokeria ja pyörittele karpaloita sokerissa, kunnes ne ovat saaneet reilun kuorrutuksen. Anna kuivua ja tarjoa makeisina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.