Pinaatti-lohikierteet

Moneen tilanteeseen sopivaa pikkusuolaista tarjottavaa lohi-tuorejuustotäytteellä.

15–20 annosta

1 ½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Täyte
300 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
½ ruukkua tilliä silputtuna
mustapippuria
150 g tuorejuustoa maun mukaan
1 rasia (85 g) babypinaatinlehtiä
1 tl muskottipähkinää
1 dl pinjansiemeniä

Vuoan voiteluun
40 g pehmeää voita tai margariinia
4 valkosipulin kynttä murskattuna

Pinnalle
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl vettä

Ohjeet

Kaada kädenlämpöinen maito sekoituskulhoon. Lisää murennettu hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Leikkaa lohifilee nahkaa myötäillen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Jauhota työpöytä ja kauli tai taputtele kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n levyksi. Notkista tuorejuuston rakenne haarukalla sekoittaen ja levitä se taikinalevylle. Asettele huuhdotut pinaatinlehdet tuorejuuston päälle ja ripottele muskottipähkinää lehdille. Siirrä maustuneet lohiviipaleet pinaatinlehtien päälle ja ripottele pinjansiemenet lohiviipaleille.  Rullaa levy ja paloittele.

Sekoita pehmeä rasva ja murskatut valkosipulin kynnet. Voitele vuoka (noin 32 x 22 cm) valkosipulivoilla ja laita rullat vuokaan lähelle tosiaan. Kohota. Voitele pinta siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 210 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.