Persikkapiirakka

6 annosta 70 minuuttia
Täytteessä rahkaa ja säilykepersikkaa
Persikkapiirakka
Arvioi: (32 kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 kananmuna

    Täyte

    • 6 persikanpuolikasta
    • 2 kananmunaa
    • 250 g maitorahkaa
    • 2 rkl perunajauhoja
    • 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

    Pane vehnäjauhot, sokeri sekä pieneksi paloiteltu jääkaappikylmä rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoihin. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

    Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

    Leikkaa persikanpuolikkaista sydämiä muotin avulla. Leikkaa loput hedelmälihasta hyvin pieniksi paloiksi.

    Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon maitorahka, perunajauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja hienonnetut persikat. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

    Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

    Asettele persikkasydämet täytteen päälle. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker