Pekaanipiiraat

Voit leipoa yhden ison pekaanipähkinäpiirakan tai pieniä piiraita vaikka muffinipellillä.

10 pientä tai 1 iso

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Murotaikina
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte
75 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
3 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
300 g pekaanipähkinöitä

Pinnalle
50 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun
1 ½ dl kuohukermaa tai 150 g mascarponea
Dansukker Muscovadosiirappia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 60 minuuttia. Painele murotaikina pieniin vuokiin (ø 6–7 cm) tai yhteen isoon (ø 26–28 cm.) (Halutessasi voit kaulia taikinan 2 mm:n vahvuiseksi levyksi ja vuorata vuoat taikinalevyllä.)

Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja puolet sokerista sekä siirappi. Lisää kananmunat yksitellen ja loput sokerista sekä perunajauhot kananmunien lisäyksen yhteydessä koko ajan hyvin vatkaten. Rouhi täytteeseen tulevat pekaanipähkinät tasaiseksi rouheeksi ja lisää vaahtoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokiin/vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa, pieniä piiraita noin 20 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.

Tarjoa pekaanipiiras haaleana tai täysin jäähtyneenä kermavaahdon tai mascarponen ja siirapin kanssa.

Vinkki!
Pienet pekaanipiiraat paistuvat mainiosti muffinipellin vuoissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.