Pakastettu brownie-marenkikakku

Tässä pakastetussa neljän kerroksen kakkuherkussa on browniepohja, täytteenä vadelmakreemiä ja suklaamoussea sekä päällä marenkia.

8–10 annosta

1 tunti

Arviot (23 kpl)

Ainekset

Browniepohja
50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte
200 g pakastevadelmia
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
20 g voita

Suklaamousse
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenki
1 iso munanvalkuainen
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja hämmennä, kunnes se sulaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voisulalla tai margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pakastevadelmat, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkattu muna ja voi joukkoon. Levitä seos jäähtyneen browniepohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen.

Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kylmää. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä seos vadelmaseoksen päälle ja laita kakku jälleen pakastimeen.

Vatkaa valkuainen puhtaasssa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja glukoosisiirappi vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota tai lusikoi marenki kakun päälle ja tee marenkiin kaunis väri kaasupolttimolla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.