Pähkinä-suklaatoffee

noin 40 kpl 40 minuuttia
Tämä toffee maistuu pähkinöiden ja suklaan ystäville.
Pähkinä-suklaatoffee
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 125 g tummaa suklaata rouhittuna
  • ripaus suolaa
  • 1 1/2 dl kokonaisia hasselpähkinöitä

Sulata voi kerman kera kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon suklaarouhe ja suola.

Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 30–40 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan (30 x 10 cm). Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
Korvaa halutessasi hasselpähkinät muilla pähkinöillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker