Pääsiäistryffelit

35 minuuttia
Suklaatryffelit kuorrutetaan marsipaanilla tai mantelimassalla.
Pääsiäistryffelit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 200 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • yhden limetin tai appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä
  • 1 pötkö mantelimassaa tai marsipaania
  • keltaista ja vihreää elintarvikeväriä
  • 25 g valkosuklaata

Laita kattilaan kerma ja rasva. Paloittele joukkoon suklaat. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sulaneet. Raasta hyvin pestyn limetin tai appelsiinin kuori hienoksi. Lisää se joukkoon yhdessä appelsiiniliköörin kanssa. Jaa seos kahteen noin 10x15 cm vuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Jaa mantelimassa tai marsipaani kahteen osaan. Värjää toinen keltaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse värjätyt seokset tomusokeria apuna käyttäen vuoan kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt suklaaseoksen päälle ja laita hetkeksi kylmään. Leikkaa lämpimällä veitsellä annospaloiksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Pursota valkosuklaaraitoja tryffeleiden pinnalle.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Voit valmistaa marsipaanin myös itse.
 

Marsipaani
100 g mantelijauhetta (kuorittuina jauhettua)
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia tai sitruunamehua
1 munanvalkuainen

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat taikinan työstettyä. Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker