Omppupavlova

Kinuskin makuista fariinimarenkia, kylmää vaniljajäätelöä ja lämmintä omenatäytettä – kuulostaako täydelliseltä omenaherkulta?

2 kpl, 12 annosta

1 vrk + 20 min

Arviot (68 kpl)

Ainekset

Fariinimarenki

2 kananmunan valkuaista
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Lämmin omenatäyte

4 (800 g) omenaa (esim. Punainen Atlas tai Fuji)
4 rkl voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia tai muskottipähkinää

Tarjoiluun

1 l vaniljajäätelöä
tuoreita mintunlehtiä

Ohjeet

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

Tee ensin fariinimarengit: Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, lisää fariinisokeri, johon perunajauhot ja leivinjauhe on sekoitettu, parissa erässä valkuaisvaahtoon vatkaamisen aikana.

Levitä marenkivaahto kahdeksi pyöreäksi, ø 21 cm, pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 90 minuuttia. Avaa uuninluukku ja anna marenkipohjien kuivua uunissa (tai huoneenlämmössä) seuraavaan päivään.

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuumenna voi pannussa ja paista omenalohkoja, kunnes ne pehmenevät ja ovat kauniin värisiä. Sekoita fariinisokeri ja mauste joukkoon.

Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille, kauho puolet pakastinkylmästä jäätelöstä päälle ja valuta puolet haaleasta omenatäytteestä jäätelön päälle.

Tarjoa välittömästi täyttämisen jälkeen. Täytä toinen pohja samoin.

Vinkki!
Fariinimarengit ovat sisältä pehmeän venyviä ja päältä rapeita. Herkullisia myös sellaisenaan esim. kahvikupillisen kaverina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.