Omenainen piirakka

Leivo kotimaisista omenoista pullapohjainen, kanelinen piirakka omenan muotoon.

1½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

Pullataikinapohja
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Päälle
5–6 omenaa
n. 0,5 dl Dansukker Kanelisokeria
Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
Dansukker Rapeaa raesokeria
hyytelökiille Dansukker Hyytelösokeri -pakkauksen ohjeen mukaan

Ohjeet

Valmista pullataikina ja anna kohota.

Ota taikinasta noin puolet ja kauli se pyöreäksi levyksi (halk. noin 30 cm). Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinapyörällä levy omenan muotoiseksi. Leivo taikinasta pikkusormenpaksuisia taikinanauhoja ja kierrä niitä kaksi toistensa ympäri. Kostuta pohjalevyn reunat vedellä ja liimaa taikinapalmikko reunaan kiinni. Tee taikinasta lehtiä ja varsi omenalle. Anna kohota lämpimässä 10–15 minuuttia hyvin peitettynä.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pistele piirakan pohja haarukalla ja lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele niiden pinnalle kanelisokeria. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Valmista jäähtyneen piirakan pinnalle hyytelökiille.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.