Mustikkaunelma

Tämä leivonnainen on oikea herkkujen herkku. Voit halutessasi korvata mustikat myös vadelmilla, mustaherukoilla tai puolukoilla.

20 annospalaa

1,5 tuntia

Arviot (41 kpl)

Ainekset

Pohja
220 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
½ luomusitruunan raastettu kuori
Täyte
300 g pakastemustikoita
½ luomusitruunan mehu
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita se muiden pohja-ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa 24x30 cm leivontavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 10–13 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Painele sulatetut mustikat siivilän läpi ja ota mehu talteen. Sekoita sitruunamehun kanssa.

Mittaa sokeri ja jauhot toiseen kulhoon. Vatkaa munat joukkoon sähkövatkaimella. Lisää lopuksi mustikkamehu ja vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.