Mustikkapiiras-tikkarit

10 kpl 65 minuuttia
Tarjoa mustikkapiirakka tikkarin muodossa!
Mustikkapiiras-tikkarit
Arvioi: (9 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 1–1½ dl mustikoita
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria

Pinnalle

  • 1 munanvalkuainen
  • Dansukker Ruokokidesokeria
  • 5 grillitikkua

Mittaa kulhoon rasva ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Ota lasilla 20 kpl halkaisijaltaan noin 7–8 cm pyörylöitä ja laita puolet niistä leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa mustikat, minttu ja sokeri piiraspohjien keskelle. Voitele halutessasi reunat munanvalkuaisella (toimii "liimana"). Nosta loput pyörylät kansiksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Voitele pinta munanvalkuaisella ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Puolita grillitikut ja tökkää ne kuumiin piiraisiin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker