Mustaherukka-suklaatorttu

Kääretorttupohjasta leivotaan helposti kerma-rahkalla, mustaherukoilla ja maitosuklaalla täytetty torttu.

noin 12 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kostutus
n. 1 1/2 dl mustaherukkamehua tai 1 1/2 dl maitoa ja 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl mustaherukoita
100–150 g maitosuklaata

Pinnalle
mustaherukoita ja suklaarouhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen osaan. Mausta toinen seos sokerilla, jauha joukkoon mustaherukat. Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa toisen seoksen joukkoon.

Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Siirrä toinen tarjoiluvadille. Kostuta mustaherukkamehulla tai vaniljamaidolla. Levitä pinnalle puolet mustaherukkatäytteestä ja puolet suklaatäytteestä. Nosta päälle kansiosa, kostuta ja levitä päälle kerrokset molempia vaahtoja. Koristele mustaherukoilla, herukkapensaan lehdillä ja suklaarouheella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.