Muscovado-voisilmäpulla

2 tuntia
Tästä ei herkkupulla parane! Pehmeä, mehevä pulla täyteläisellä muscovadosilmällä.
Muscovado-voisilmäpulla
Arvioi: (25 kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g voisulaa
  • n. 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 8 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat joukkoon. Alusta lähes kaikki jauhot joukkoon. Lisää voisula. Tarkista taikinan paksuus, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota n. 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta pullia, anna kohota leivinpaperin päällä noin tunti lämpimässä paikassa.

Voitele pullat muna-vesiseoksella.

Leikkaa saksilla pullien päälle lovet, paina voinokare pullien sisään. Sekoita vehnäjauhot ja muscovadosokeri ja lusikoi seos voin päälle. Paista 200 °C 10–15 min.


Resepti: Keittiömestari Teemu Aura