Minttusuklaat

n. 20 kpl 20 minuuttia + 12 tuntia
Minttulikööri maustaa suklaaherkun.
Minttusuklaat
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 1 rkl minttulikööriä
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria

Kuorrutus

  • 150 g tummaa suklaata
  • 30 g voita
  • 1 rkl minttulikööriä

Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä. Anna suklaan sulaa kevyesti sekoittaen. Lisää likööri, vaniljasokeri ja siirappi sekä tomusokeri pienissä erissä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Mausta seos minttuliköörillä. Leikkaa suklaalevy paloiksi ja kasta ne haarukan tai pinsettien avulla suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa, nämä suklaaherkut sulavat nopeasti.

Resepti: Teresa Välimäki