Ainekset
750 g palsternakkoja
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
2 rkl voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
2 dl keitinlientä
2 1/2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl kuivattua, hienonnettua meiramia tai pari oksaa tuoretta meiramia
Ohjeet
Kuori palsternakat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kiehauta suola, sokeri ja vesi ja kypsennä palsternakkakuutioita 5 - 10 minuuttia. Nosta kuutiot vedestä reikäkauhalla ja valuta ne. Säästä 2 dl keitinlientä.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää keitinlientä ja kermaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hauduta sen jälkeen 5 minuuttia.
Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää joukkoon palsternakkakuutiot ja meirami ja sekoita. Kuumenna muhennos. Tarjoile kinkun lisukkeena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.