Mehevät vaahtokarkkineliöt

Porkkanalla, ananaksella ja saksanpähkinöillä maustettu leivonnainen viimeistellään vaahtokarkeista tehdyllä kuorrutteella.

uunipellillinen, 25–30 annosta

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

5 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl (200 g) sulatettua voita tai margariinia
2 dl vettä tai maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 porkkana raastettuna
200 g ananasmurskaa valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus

3 dl kuohukermaa
150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

1 pss värikkäitä makeisia

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi tai maito. Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja vaahtokaramellit. Hämmennä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokaramellit ovat sulaneet kerman joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella vaahdoksi ja levitä leivonnaisen pintaan. Ripottele koristeeksi värikkäitä makeisia.

Vinkki!
Sekoita taikinan joukkoon hieman kanelia tai kardemummaa mausteeksi.

Voit halutessasi värjätä vaahtokarkkiseosta ripauksella elintarvikeväriä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.