Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella

Mantelinen mazariinikakku viimeistellään runsaalla pähkinäkuorrutteella.

noin 10 annosta

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
75 g mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

50 g voita tai margariinia
2 munaa
75 g mantelijauhetta
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

100 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
300 g pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan

Ohjeet

Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan seistä kylmässä noin tunti. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsentämistä, kunnes pinta on hyytynyt.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna. Kaada seos kiinteän täytekerroksen päälle ja paista uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota mazariinikakku vuoasta. Laita tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.