Marsipaani

450 g 10 minuuttia
Kaulittava marsipaani kakkujen koristeluun
Marsipaani
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 1 dl vispikermaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g mantelijauhetta
  • 300 g Dansukker Tomu-, Mansikanmakuista tai Kaakaotomusokeria*

1. Sekoita kerma ja vehnäjauhot kasarissa, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan laidasta ja pohjasta. Jäähdytä.

2. Lisää mantelijauhe ja valitsemasi tomusokeri ja sekoita hyvin.

3. Kääri marsipaani kelmuun ja säilytä jääkaapissa. Marsipaani säilyy viileässä pari viikkoa.

4. Pehmitä jääkaappikylmä marsipaani työpöydällä vaivaten ennen kaulimista ja koristeiden tekoa.

5. Kauli levyksi kahden kelmun välissä tai tomusokeriripotetun työpöydän päällä. Leikkaa marsipaanista kuvioita tai viimeistele kakkuja ja leivoksia kaulitulla marsipaanilevyllä.

*Kaakaotomusokerista tehty marsipaani vaatii pienen tilkan vettä sekoittuakseen kiinteäksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker