Marja-sitruunatorttu

Mantelisen torttupohjan päällä on raikasta sitruunavaahtoa ja tuoreita marjoja.

8 annosta

1 tunti

Arviot (32 kpl)

Ainekset

Torttupohja
2 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl mantelijauhetta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sitruunavaahto
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl kuohukermaa
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
(2 rkl Cointreau-likööriä)
Pinnalle
noin 5 dl marjoja
Viimeistelyyn
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia tai
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota* ø 25 cm:n torttuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kevyesti nostellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 10–15 minuuttia. Kumoa torttupohja tarjoiluvadille ja jäähdytä.

Valmista seuraavaksi sitruunavaahto. Mittaa Hyytelösokeri Multi ja 1 dl kermaa kattilaan. Kiehauta. Lisää sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Jäähdytä. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kerma-sokeri-sitruunaseos joukkoon. Mausta halutessasi liköörillä.

Levitä vaahto pehmeästi aaltoillen torttupohjan päälle ja peitä se marjoilla. Valmista kiille mittaamalla vesi ja hyytelösokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua puolisen minuuttia. Jäähdytä pari minuuttia ja sivele kiille marjojen päälle.

Vinkki!
*Saat tortusta gluteenittoman, mikäli korvaat vuoan jauhotuksessa käytettävän korppujauhon esimerkiksi mantelijauheella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.