Marenkileivokset

Pursota ja paista sydämenmuotoisia leivoksia ja täytä ne marjoilla ja kerma-rahkalla. Tarjoa juhlavat marenkileivokset ystävänpäivänä tai äitienpäivänä.

1,5 tuntia

Arviot (61 kpl)

Ainekset

Marenki
3 munanvalkuaista (100 ml)
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl etikkaa
Täyte
200 g tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
1 rkl Dansukker Tomusokeria
hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperin kääntöpuolelle noin 10 cm korkeita sydämiä, kolme jokaista leivosta varten. Laita leivinpaperi piirrospuoli alaspäin uunipellille. Voitele ja jauhota piirretyt sydämet.

Vatkaa valkuaiset, etikka ja vähitellen lisätty sokeri valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota taikina sydämiksi. Lopusta taikinasta voit tehdä tavallisia marenkeja.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä tai pursota täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua. (Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit (gluteenittomalla) sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkosuklaa ei näy marenkien pinnalla.)

Koristele leivokset hedelmillä tai marjoilla ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.