Manteli-mansikkatoffee

23 x 32 cm:n levy
Manteli-mansikkatoffee
Arvioi: (8 kpl)

Ainekset

4 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
5 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g valkosuklaata
75 g margariinia tai voita

Pinnalle
100 g kuivattuja mansikoita
1–2 dl karkeaksi rouhittuja valkoisia manteleita paahdettuna


1. Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Anna kiehua tasaisesti poreillen, välillä sekoittaen, 30–45 minuuttia, kunnes seos näyttää paksulta kinuskilta.

2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä 5 minuuttia ja sekoita pilkottu rasva ja valkosuklaa joukkoon.

3. Kaada seos leivinpaperoituun 23 x 32 cm:n vuokaan ja levitä mansikat ja mantelirouhe päälle kevyesti painaen. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.

4. Paloittele terävällä veitsellä ja pakkaa kauniisti.

Säilytä pakatut makeiset jääkaapissa lahjan antamiseen asti.

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker