Manteli-mansikkatoffee

23 x 32 cm:n levy 50 minuuttia + 12 tuntia
Herkullinen valkosuklaa-kermatoffee saa makua manteleista ja mansikoista.
Manteli-mansikkatoffee
Arvioi: (8 kpl)

Ainekset

  • 4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 250 g valkosuklaata
  • 75 g margariinia tai voita

Pinnalle

  • 100 g kuivattuja mansikoita
  • 1–2 dl karkeaksi rouhittuja valkoisia manteleita paahdettuna

1. Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan.  Anna kiehua tasaisesti poreillen, välillä sekoittaen, 30–45 minuuttia, kunnes seos näyttää paksulta kinuskilta.

2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä 5 minuuttia ja sekoita pilkottu rasva ja valkosuklaa joukkoon.

3. Kaada seos leivinpaperoituun 23 x 32 cm:n vuokaan ja levitä mansikat ja mantelirouhe päälle kevyesti painaen. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.

4. Paloittele terävällä veitsellä ja pakkaa kauniisti.

Säilytä pakatut makeiset jääkaapissa lahjan antamiseen asti.

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker