Mansikkasiirappi

Kolmen raaka-aineen mansikkasiirappi on monikäyttöinen. Voit käyttää tätä mainiota makusiirappia niin juomasekoituksissa, booleissa, jälkiruoissa kuin leivonnaisissakin.

45 min

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 1/2 dl vettä
4 dl mansikoita

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen.

2. Lisää mansikat ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.

3. Sulje lämpö ja anna mansikoiden seistä vielä noin 30 minuuttia.

4. Siivilöi mansikat pois ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

5. Mansikkasiirappi säilyy ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa noin 2 viikkoa. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Voit käyttää siivilöidyt mansikat esim. jäätelön kanssa, leivonnaisissa, pirtelöissä jne.

Käyttövinkkejä

- Mausta hiilihapotettu vesi

- Lisää jäätelöannoksen päälle

- Mausta jäätee

- Tarjoile pannukakkujen ja vohveleiden kera

 

Katso resepti: Mansikka-gimlet

Katso resepti: Mansikkatrifle

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.